kundzon

VÄLKOMMEN TILL ZON56 SERVICEDESK

Hittar du inte svaret på din fråga?

Kontakta oss via This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

eller 0611 34 34 00Frågor och svar

Arbeta i Zonen

Vart skall jag spara mina ”privata” dokument?

Alla dokument som bara du skall ha tillgång till sparar du under H:\.Jag tänker skapa en maillista/distrubitionslista. Är det något man skall tänka på?


I en distrubitionslista så rekommenderar vi inte att man har fler än 60 mottagare. Skall du skicka till flera, skapar du en extra distrubitionslista. Var noga med att inte skriva åäö i e-postadressen.På mitt företags gemensamma filarea finns det en mapp/dokument jag vill ha tillgång till, hur får jag det?


För att du ska få tillgång till filer och mappar behöver vi en beställning/godkännande från er IT-ansvariga/chef.Hur skall man logga ut korrekt ifrån Zon56


Du loggar ut ifrån terminalsessionen (Zon56) genom att klicka på startmenyn och ”Log Off”.Jag vill flytta dokument/bilder etc ifrån min dator till zonen, hur gör man?


Följ denna guide.Hårdvara


Vi skall köpa en ny skrivare, är det något man skall tänka på?


Ja, att den har en Microsoft TerminalServer godkänd drivrutin, skrivare som inte har det kan fungera i vår miljö, vi kan dock inte ta något ansvar för funktionaliteten i sådana fall.Jag har en skrivare hemma, kan jag använda den i zonen?


Kanske, kravet som vi ställer på en skrivare är att den har en Microsoft TerminalServer godkänd drivrutin. För att ta reda på det så besöker du din skrivartillverkares hemsida.Jag har en mobiltelefon, kan jag läsa min arbetsmail och kalender i den?


Ja, ofta går detta. Det som krävs av telefonen är att den innehar stöd för Exchange. Konfigurationen av telefonen kan göras med hjälp av instruktionsboken.Hur aktiverar jag WAP/GPRS/MMS i min telefon?


Tillverkvaren eller GSM-operatören tillhandahåller guider samt hjälp med dessa inställningar. Ofta finns dessa på respektives hemsida.

 


Anslutningar

Jag vill ansluta till zonen hemifrån, hur gör man det?

Följ denna guide.

 

Jag vill använda min Mac för att ansluta till zonen, hur gör jag?

För att ansluta med din mac behöver du applikationen "Anslutning till fjärrskrivbord", denna finns att ladda ner här.Programvara för Filsynk Enkel

För PC klicka här

För Mac klicka här


Säkerhet

Hur många tecken skall ett lösenord innehålla?

Minst 6 tecken, blanda gärna gemener, versaler och siffror, detta medför ett starkare lösenord som är svårare för "icke behöriga" personer att komma på.

 

Jag vill byta mitt lösenord, hur gör jag?

Detta gör du via Startmenyn - Windows säkerhet - Ändra lösenord.


Microsoft Office

Jag vill dela min kalender med mina medarbetare, hur gör jag?

Följ denna guide.

Hur ändrar jag standardadresslistan i Outlook?

Guide kommer inom kort.


Övrigt

Under vilka tider och på vilka sätt kan jag kontakta Zon56´s Support?

Vår felanmälan har öppet alla dagar 07.00-22.00. Supporten är öppet vardagar 08.00-17.00. Du kontaktar oss på Telefon: 0611-34 34 00 eller via E-post:  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view itJag har fått en uppdatering ifrån min programvaruleverantör, när kan ni installera den?

Vi vill att ni meddelar oss sju dagar innan arbetet skall genomföras så kommer vi överens om en tid då vi utför detta.

 

Driftinformationdrift

Vi har inga kända driftstörningar för tillfället. 


 

Servicedesk

kundzon
Besök vår Kundzon för support och hjälpmaterial


Snabbsupport
fjarr

 För PC Klicka här

För Mac Klicka här